Ponudba in cena za okna

Ponudba pvc oken

Ko iščemo pvc okna in vrata za naš dom, najprej ugotovimo, da zanje ni enostavnega cenika. Že res, da nam je na voljo precej široka ponudba (enokrilna, dvokrilna, aluminijasta, pvc okna, pvc vrata, s stebrom ali brez, drsna itd.), vendar na teh oknih ni nalepke z ceno. Razlog je preprost – ta pvc okna so lahko različnih oblik in velikosti, pač glede na zahteve kupca ali stanje stavbe, v katero se vgradijo ta okna. Zato je treba povprašati za informativni izračun, kjer se cena izračuna na podlagi mer in izbranega tipa oken.

Mnoga podjetja pošljejo brezplačen informativni predračun, največkrat je dovolj že, da podamo mere in izberemo tip okna. Pri tem pa izračunana cena ponavadi že vsebuje stroške za vgradnjo in davek na dodano vrednost. Cena se lahko precej razlikuje od podjetja do podjetja in od okna do okna, zato je dobro preveriti pri večih podjetjih in različnih oknih. Okvirno gledano je cena za pvc okna velikosti cca. 1200×1400 mm okrog 100€, kar zna biti precejšen strošek pri večjem številu oken, zato se splača pogledati za količinske popuste za kompletno storitev. Uporabite svojo glavo in izberite prava pvc okna ter ponudnika!

Nasveti pred nakupom

Pvc okna

Ob nakupu novih oken, si vzemite čas in pridobite čim več ponudb. Smiselno jih je med seboj primerjati in najti primerno sorazmerje med ceno in kvaliteto. Ali izbirate PVC ali lesena okna, danes ni več tako pomembno saj so materiali obeh danes že zelo kakovostni.